Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 15/01/2021 | 21:19 h

NOTÍCIES

  • ple-municipal-6-novembre.jpg

Abrera, municipi feminista

5/12/2018

El Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera va aprovar per unanimitat en la sessió ordinària del dijous 29 de novembre passat una moció que els grups municipals de PSC, ERC I CIU van presentar per declarar Abrera, municipi feminista i en la que Alternativa d'Abrera, ADA, es va sumar.

La moció es basa en la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Homes en la vida local. El document destaca que “els governs locals poden utilitzar les seves competències per cooperar a favor d’una major igualtat. El feminisme és una oportunitat perquè tots i totes , homes i dones, comencem a viure d’una altre forma els nostres municipis i la convivència que en ells s’hi produeix, exercint la igualtat de manera efectiva en tots els aspectes de la vida”.

 
Alhora, s’assumeix com a propi el “Decàleg per a la construcció de ciutats feministes”, que va néixer fruit del treball conjunt entre les alcaldesses del Baix Llobregat, el Centre d’Estudis Comarcals i el Consell de les Dones del Consell Comarcal del Baix Llobregat i que va ser presentat en el marc de la presentació del 5é Congrés de Dones del Baix Llobregat. Aquest decàleg recull un seguit de mesures per anar implementant progressivament a Abrera, dedicant-hi els recursos necessaris per fer efectives les polítiques feministes i d’equitat. 

Per la regidora de Dones i Igualtat, Montse Navarro, “Abrera és un municipi que treballa i promou la defensa dels drets de les dones i la lluita per la igualtat entre les dones i homes, l’eradicació de la violència i l’eliminació de la discriminació per raó de gènere i sexe”

A l'inici del ple, una veïna abrerenca, representant de l'Associació Abrera contra la Violència de Gènere, va llegir el manifest redactat amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència vers les Dones. 
 
L'alcalde d'Abrera Jesús Naharro va fer un agraïment a les associacions, destacant que entre tots i totes hem de treballar, no només el 25 de novembre, sino tot l'any; és responsabilitat de tots".

  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25