Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 16/09/2019 | 10:32 h

NOTÍCIES

  • Gala Flors d'Honor de Viles Florides 2018
  • Vila florida web
  • Vila florida web 2

    + 3

  • Vila florida web 1
  • Obtenim la distinció Vila Florida
  • Obtenim la distinció Vila Florida

Abrera, distingida amb 3 Flors d’Honor 2018 pel projecte Viles Florides

10/10/2018

L'alcalde, Jesús Naharro, i la cap de Manteniment i Espai Públic del nostre municipi, Cecília Gaete, van assistir el divendres 4 d'octubre a la gala Flors d’Honor del projecte Viles Florides, que va tenir lloc al Castell de Vila-seca. El nostre municipi ha estat distingit un any més amb tres Flors d'Honor.

Abrera es va incorporar l'any passat al projecte Viles Florides, que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC). Aquesta iniciativa distingeix les localitats que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

 

Les Flors d’Honor són el distintiu que certifica els municipis com a Viles Florides i s’entreguen segons el criteri d’un
jurat especialitzat. El nostre municipi ha estat distingit en 2017 i en 2018 amb tres flors d’honor, que certifiquen la nostra participació a Viles Florides i reconeixen la nostra aposta per la millora de l’espai urbà.

 

Per a Viles Florides, l’ornamentació va més enllà de propiciar espais agradables i té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes, l'estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental i el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu dels jardins i parcs urbans.

 

Qualitat de vida

Des de l’Ajuntament d’Abrera promovem l’enjardinament de les nostres zones verdes. “Viles Florides ens ajuda a seguir millorant els espais verds i la qualitat de vida dels nostres vilatans” afirma el regidor de Parcs i Jardins, Albert Roca.

 

Treball intens i continu

El context geogràfic que configura el nostre territori està pressionat per les infraestructures de comunicació
i transport, i de retruc, els usos residencials i d’activitats. És per aquest motiu que el guardó de Viles Florides que
hem obtingut ha estat gràcies al treball continu i reconegut dels nostres tècnics i tècniques del departament de Medi Ambient, així com dels membres de la Brigada Municipal.

El nostre municipi té un total de quasi 32 hectàrees entre parcs i zones verdes (l’equivalent a 44 camps de futbol). Des de l’Ajuntament agraïm la constància, el treball intens i la dedicació per la millora i conservació de les nostres
zones verdes, mobiliari urbà i en general, patrimoni vegetal i paisatgístic que conforma el nostre municipi.

 

Tens un balcó florit?
El moviment Viles Florides va més enllà dels municipis florits i segueix l’estela de les persones, entitats i empreses que també destaquen per esforçar-se en fer créixer el verd i les flors als balcons, patis i jardins. Així, realitza concursos de fotografies a les xarxes socials, entre d’altres iniciatives. Més informació a la pàgina web vilesflorides.cat

 

 
INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25