Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 14/11/2018 | 16:25 h

NOTÍCIES

  • Cartell promocional del GSAM de la Diputació de Barcelona
  • Cartell promocional del GSAM de la Diputació de Barcelona

Iniciem novament el Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua adreçat als cuidadors de persones dependents

19/9/2018

Per segon any consecutiu, des de l’Ajuntament d’Abrera posarem en marxa el mes d'octubre els Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM), en col•laboració amb la Diputació de Barcelona. Aquests grups de treball estan adreçats a cuidadors i cuidadores no professionals de persones en situació de dependència.

El dilluns 8 d’octubre, al Casal d’Avis (Rambla Torrentet, 8) a les 16.30 h,  posarem en marxa el nou Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) per a un màxim de 20 familiars o cuidadors de persones dependents.

També reprendrem, l'11 d'octubre a les 16.30 h, el grup de continuïtat que es va posar en funcionament l'any passat.

 

El model del GSAM és una modalitat d’intervenció psicosocial que pretén proporcionar als cuidadors/es no professionals eines per gestionar l’estrès emocional que a vegades poden experimentar, i millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència. Es tracta d’un recurs que promou el suport emocional i la relació entre persones cuidadores que comparteixen una mateixa problemàtica, per tal que se sentin recolzades en el procés de cura de la persona en situació de dependència.

 

Objectius del programa:

  • Generar vincles de relació, suport i ajuda mútua entre les persones cuidadores perquè puguin compartir l’experiència de cuidar d’una manera satisfactòria.
  • Oferir estratègies al cuidador perquè gestioni favorablement necessitats i conflictes.
  • Donar suport al cuidador per a la gestió d’emocions i sentiments que surtin durant el procés de cura per tal de prevenir i evitar situacions d’esgotament.
  • Informar els cuidadors dels diferents recursos de suport del seu territori o de les diferents entitats públiques i privades.

 

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) està adreçat a les persones cuidadores no professionals de persones en situació de dependència. Els participants s'han de comprometre a voler compartir experiències amb les altres persones que es troben en la mateixa situació que ella i assistir-hi a totes les sessions, i que compten amb la presència d’un psicòleg.

Per a més informació, contacteu amb el Servei d’Acció Social de l’Ajuntament (carrer Tarragona, 2), de dilluns a divendres de 9 a 14 hores del matí, i dimarts i dimecres de 16 a 19 de la tarda, al telèfon de contacte 93 770 29 11 i al correu electrònic s.socials.abrera@ajuntamentabrera.cat

 

 

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25