Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 18/01/2021 | 02:08 h

NOTÍCIES

  • Inici del curs escolar

1.780 alumnes han començat avui el curs 2018-2019 a les tres escoles i a l’institut del nostre municipi

12/9/2018

Els nens i nenes d’Abrera han tornat avui a les aules! Aquest dimecres 12 de setembre ha començat el curs escolar 2018-2019. Un total de 1.780 alumnes han iniciat les classes a les escoles Francesc Platón i Sartí, Ernest Lluch, Josefina Ibáñez i a l’Institut Voltrera d’Abrera. 230 alumnes inicien avui també el curs als centres municipals. Aula d’adults i Escola Municipal de Música.

A l’institut avui han començat els alumnes d’ESO i aquest divendres 14 de setembre començaran els 129 de batxillerat. 115 infants van començar el curs el dia 5 de setembre a l’Escola Bressol Municipal.

Novetats
A l’Escola Josefina Ibáñez, amb 240 alumnes, la novetat més destacada és la introducció d’un nou projecte, eix vertebrador de P3 a 6è, amb el lema Abrera, un món per descobrir, amb la finalitat que els alumnes aprofundeixin en el coneixement del seu entorn.

L’Escola Ernest LLuch, amb 438 alumnes, desenvoluparà aquest curs el projecte Apadrinem el nostre patrimoni, que té la finalitat de fomentar la motivació de l’alumnat, com a protagonista del seu propi procés d’aprenentatge, a partir del treball interdisciplinari sobre els elements patrimonials de l’entorn. En aquest cas, d’Abrera.

I l’Escola Francesc Platón i Sartí, amb 526 alumnes, aquest curs no comptarà amb llibres de català i castellà i treballarà aquestes matèries a través dels anomenats racons de llengües.

 

Escola Bressol
Amb 115 infants, l’Escola Bressol Municipal Món Petit presenta aquest curs com a novetat el Projecte de jardí, coincidint amb l’ampliació i millora del pati del centre que hem realitzat des de l’Ajuntament. Un pati que des de l’escola anomenen jardí. Els serveis tècnics de l'Ajuntament d'Abrera han treballat de forma coordinada amb l'equip docent i la direcció de l'Escola Bressol Món Petit en el projecte.

                               

Aula d’Adults
Amb uns 50 alumnes, l’Aula d’Adults Municipal manté l’oferta del curs passat (Formació bàsica 1, Formació bàsica 2, Cultura general, Taller de castellà) que inclou sessions formatives i xerrades sobre: arts escèniques, literàries, plàstiques, visuals i tecnologies de la informació i comunicació (descoberta de l’ordinador, escriure en un processador de textos i guardar els documents, inserir imatges, obrir un correu electrònic, navegar per Internet, utilitzar el telèfon mòbil).

Escola de música
L’Escola Municipal de Música comença el curs 2018-2019 amb 180 alumnes, xifra a la qual no s'havia arribat mai. L’interès dels nostres veïns i veïnes torna a créixer per tercer any consecutiu!

 

Manteniment i conservació d’edificis

Per a l’inici d’aquest curs 2018-2019, des de l’Ajuntament d’Abrera hem posat a punt els centres educatius del nostre municipi. A l’Escola Bressol Municipal hem ampliat el pati i hem millorat les parets d’algunes aules amb revestiments de fusta. La reforma millora la qualitat dels espais del pati, amb més elements naturals, vegetació i elements de joc que promouran les relacions i sensacions dels infants, a més de fomentar l'educació ambiental i noves oportunitats metodològiques.

A l’Escola Ernest Lluch hem reforçat la tanca perimetral i la tanca que separa el gimnàs del pati. I a l’Escola Francesc Platón i Sartí hem instal·lat una zona d’ombra al pati de primària i hem col·locat proteccions a les columnes del gimnàs del centre.

 

Programes i projectes educatius

Des de l’Ajuntament tenim previst publicar el programa l’Abrera Educa del curs 2018-2019 el mes d’octubre, amb algun nou projecte que ja desvetllarem i la continuïtat dels projectes del curs passat: Coordinació 0-6. Campanya Coneguem els nostres parcs. Projecte de suport a les competències lingüístiques Lletra a lletra fem municipi. Programa per a la prevenció, detecció i intervenció davant l’assetjament escolar #aquiproubullying. Projecte de diversificació curricular Connecta’t! Projecte educatiu d’Abrera i Educ@entorn (aplicatiu informàtic per donar suport a la gestió de l’oferta educativa)

 

Transport escolar
Un curs més des de l’Ajuntament d’Abrera subvencionem juntament amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat el transport escolar pels nens i nenes dels barris del nostre municipi. Enguany, tenim 4 autocars pels alumnes (de P3 a 6è) de l’Escola Francesc Platón i Sartí. 2 autocars més pel transport dels alumnes (de 1r a 4t ESO) de l’Institut Voltrera. I, pels alumnes de batxillerat del centre s’han lliurat 11 carnets per al bus urbà gratuït.

 

Subvenció de llibres de text, ordinador/tauleta...
Des de l'Ajuntament subvencionem un any més els llibres de text/material autoeditat, l’ordinador/tauleta digital i els continguts educatius digitals, per tal d’ajudar les famílies en la formació dels nens i joves.
Les famílies que van demanar la subvenció a través de les AMPA ja l’han rebut. I el dilluns, 17 de setembre, obrirem la convocatòria per obtenir la subvenció a través de l’Ajuntament. Aquesta es podrà sol·licitar fins al dimecres, 31 d’octubre.

 

Desitgem a tots els alumnes un bon inici de curs!


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25