Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 18/08/2019 | 11:07 h

NOTÍCIES

  • IMG_5950

Prop de 2.000 alumnes comencen el curs 2012-2013 a Abrera

12/11/2012

Aquest dimecres ha començat el curs escolar 2012-2013 a Abrera amb un total de 1.916 alumnes. D´aquests, 1.232 són d´infantil i primària de les tres escoles del municipi (Escola Platón Sartí, Ernest Lluch i Escola Abrera). A l´IES Voltrera hi ha 499 alumnes, dels quals 400 cursen ESO i 99 batxillerat. Les escoles bressol abrerenques compten amb 185 alumnes, a l´escola bressol municipal Món Petit i la llar d´infants Quitxalla.

L´escola Platón Sartí, totalment renovada
Entre les novetats del curs destaca la finalització de les obres de l´escola Platón Sartí, la primera escola que hi va haver al municipi. Les obres han consistit en la construcció dels edificis d´infantil i de serveis generals i la reforma del de primària. L´edifici d´infantil s´ha fet tot en planta baixa amb 9 aules, pati i menjadors propis. Els alumnes d´aquest cicle accedeixen pel carrer Salvador Espriu.

També s´ha fet de nova construcció l´edifici de serveis generals que acull el menjador, cuina, gimnàs, biblioteca i despatx per l´AMPA, amb accés independent.

Pel que fa a l´edifici de primària, s´ha reformat íntegrament amb renovació de parets, finestres i persianes, instal·lació d´un ascensor i lavabos nous, rehabilitació de façanes i també d´interiors. L´entrada dels alumnes d´aquest cicle és pel carrer Martorell.

Els tres edificis estan connectats per un porxo, i enmig de tots tres se situa el pati de primària i la pista polivalent.

L´Ajuntament subvenciona el 50% dels llibres de text
Aquest curs escolar l´Ajuntament d´Abrera torna a subvencionar el 50% del cost dels llibres de text per als alumnes abrerencs des de P3 fins a 4rt d´ESO, i també subvenciona amb 75 euros l´ordinador escolar per als alumnes de primer d´ESO.

Als alumnes que han adquirit els llibres de text directament a les AMPA dels centres escolars abrerencs ja se´ls ha aplicat directament el descompte del 50%, mentre que la resta de famílies tenen fins el 31 de desembre per demanar la subvenció a l´Oficina d´Atenció Ciutadana de l´Ajuntament o directament a través del web municipal www.ajuntamentabrera.cat. El pagament es farà efectiu durant el primer trimestre del 2013. 

Transport escolar gratuït
Com a anys anteriors, aquest curs l´Ajuntament també habilita als escolars residents als barris de Can Vilalba, Santa Maria, Sant Miquel, Les Carpes i Ca n´Amat servei d´autobus gratuït: hi ha quatre combois per a l´escola Platón Sartí i un altre per a l´institut Voltrera.


Entrada al nou edifici d´infantil del Platón Sartí


Els escolars, a primera hora, a punt d´entrar a les seves aules

Dimecres, 12 de setembre de 2012.

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25