Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 27/10/2020 | 01:33 h

NOTÍCIES

  • Depuradora del torrent de Can Noguera
  • Depuradora del torrent de Can Noguera
  • Depuradora del torrent de Can Noguera

    + 1

  • Depuradora del torrent de Can Noguera

Entra en funcionament l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) del torrent de Can Noguera

26/7/2018

Amb l’objectiu de millorar l’entorn del torrent de Can Noguera, aquest dijous 26 de juliol ha entrat en funcionament l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) d’aquest torrent situat al barri de Ca n’Amat, al terme municipal de Sant Esteve Sesrovires colindant a Abrera.

L’alcalde, Jesús Naharro, i l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, han visitat les instal·lacions de la depuradora aquest matí. Les aigües residuals del torrent, un cop depurades, tornen al torrent, fet que permetrà regenerar la zona i l’eliminació progressiva de les males olors a la zona.

Els alcaldes han estat acompanyats pels regidors Antonio Centeno i Jordi Borrell de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, tècnics municipals, la Cap de la Brigada Municipal d’Abrera, Cecília Gaete i per responsables de l’empresa SOREA.

 

Millorar l’entorn i la qualitat de vida dels veïns i veïnes
La instal·lació és una estació compacta de tractament biològic. Compta amb dos dipòsits soterrats amb capacitat per 140 m3 cadascun. El cicle de depuració es realitza en tres fases: oxigenació, decantació amb la sedimentació dels sòlids al fons, i evacuació de les aigües ja  depurades.

 

La nova estació dona servei a uns 400 habitatges del barri de Ca n’Amat. És un projecte de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires i ha comptat amb una inversió de mig milió d’euros. Les obres es van iniciar al novembre de l’any passat i tenen com a objectiu la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la zona i la millora de l’entorn. Durant més de 30 anys les aigües residuals anaven a parar directament al torrent. “L’ACA no ha assumit la responsabilitat”, ha explicat el regidor de Medi Ambient de Sant Esteve de Sesrovires, Antonio Centeno.

 

L’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro ha fet una valoració molt positiva d’aquesta actuació de l’Ajuntament de Sant Esteve de Sesrovires. “Un total de 1.200 persones tindran les seves aigües depurades, que tornaran al torrent en unes condicions òptimes per no trencar el cordó biològic del nostre torrent de Can Noguera. Estem molt contents, és una obra molt ben feta. Desitgem que aquestes actuacions, que els ajuntaments fem gustosament, les assumeixi l’Agència Catalana de l’Aigua. És la seva responsabilitat i cal que es posi a treballar”. 

 

L’alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, ha destacat que “aquesta era la gran infraestructura que quedava pendent en matèria d’aigües residuals” en el municipi.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25