Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 19/09/2018 | 10:58 h

NOTÍCIES

  • Consum de llet
  • Llet crua

Beu llet crua amb seguretat!

24/7/2018

Des de l’Ajuntament d’Abrera us oferim uns consells de l’Agenda Catalana de Seguretat Alimentària sobre el consum de llet crua de vaca coincidint amb l’aprovació, per part de la Generalitat de Catalunya, del decret de venda directa d’aquest producte.

La llet crua té virtuts com ara el sabor, la textura o l’olor. Alhora, suposa un vincle molt directe amb els bons ramaders, perquè només les granges que reuneixen un seguit de requisits de sanitat animal i higiene en les instal·lacions de munyida la poden vendre.

Tot i això, la llet crua, per l’especial composició que té, pot contenir bacteris perjudicials per a la salut, especialment Salmonel·la, Campylobacter i Escherichia coli.

 

Per prendre llet crua amb seguretat, tant per tu com per la teva família, cal que facis el següent:

Si vas a recollir la llet amb un recipient propi, ha d’estar ben net i esbandit, que no hagi contingut productes que no siguin aliments. El recipient ha de tenir tapa.


Porta-la ràpid a casa i de seguida que hi arribis fes-la bullir, amb la finalitat de destruir els possibles bacteris que hi hagin. Fes servir un recipient de base àmplia. S’ha d’anar remenant. Un cop ha pujat l’escuma de l’ebullició, apaga el foc. Immediatament, l’has de refredar i posar a la nevera, al lloc més fred. Has de mantenir la llet tapada per evitar que agafi olors d’altres aliments. Seguint aquestes instruccions garantiràs la seguretat de la llet.


Si no pots bullir la llet de seguida, posa-la a la nevera, a una temperatura inferior als 4ªC. Però, quan abans la facis bullir millor. També pots congelar la llet crua, com fas amb altres aliments.


Cal descongelar-la dins la nevera. Pot tenir una textura lleugerament més granulosa, és normal. Recorda mantenir ben tapada la llet congelada per evitar que absorbeixi olors.

Es recomana prendre la llet crua en els 3 dies següents d’ençà de comprar-la (és a dir, no excedir les 72 hores).


La congelació no mata els bacteris, per tant per garantir la seguretat del producte recorda que cal bullir la llet. El més recomanables és bullir la llet crua sempre abans de congelar-la. Per mantenir la seva estructura i evitar que precipiti cal remenar-la bé, abans de la congelació i fins i tot, mentre s’està congelant cal remenar-la diverses vegades.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25