Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 03/06/2020 | 05:03 h

NOTÍCIES

  • Alumnes del Servei Local de Català visiten la Biblioteca Nacional de Catalunya
  • Alumnes del Servei Local de Català visiten la Biblioteca Nacional de Catalunya

Alumnes del Servei Local de Català d'Abrera visiten la Biblioteca Nacional de Catalunya

16/4/2018

El 4 d’abril passat, tot just tornant de vacances de Setmana Santa, els i les alumnes del curs de català del nivell Intermedi es van traslladar a Barcelona per fer una visita guiada a la Biblioteca Nacional de Catalunya.

Aquesta activitat s’emmarca dins el programa de la Diputació de Barcelona “Lletra a lletra fem municipi” pel qual ha apostat l’Ajuntament d’Abrera i en què el Servei de Català participa conjuntament amb altres centres educatius municipals. Aquest curs 2017-2018, l’edició del projecte porta el nom “Som autores i autors locals”, i té com a objectiu millorar les competències lingüístiques de l’alumnat participant, que alhora treballarà aspectes del municipi, sobre els quals crearà la seva pròpia obra.

 

Durant la visita, els i les alumnes van rebre les explicacions històriques sobre l'edifici, des dels seus orígens com a Hospital de la Santa Creu a principis del segle XV, fins al moment en què es va convertir en Biblioteca Nacional de Catalunya. La segona part va consistir en la visita a les diferents dependències de la Biblioteca: les sales gòtiques de consulta i lectura i també altres sales a les quals no s'hi accedeix normalment, com ara la sala del Museu del Llibre de Frederic Marès, en què van podem contemplar pergamins i llibres molt antics, des del segle XI fins al XX.

 

Els i les alumnes, acompanyats de la tècnica de Normalització Lingüística del SLC d’Abrera, Núria Valldeperas, i de la tècnica d’Educació de l’Ajuntament d’Abrera, Maria Edo, van trobar molt interessant la visita, ja que els va permetre conèixer la història d'un edifici molt emblemàtic del gòtic català i, alhora, la rellevància cultural de la institució de la Biblioteca Nacional de Catalunya.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25