Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIUMENGE, 20/01/2019 | 22:18 h

NOTÍCIES

  • 15 de març, Dia Mundial dels Drets del Consumidors
  • 15 de març, Dia Mundial dels Drets del Consumidors

15 de març, Dia Mundial dels Drets del Consumidor

15/3/2018

El dimecres 15 de març va ser el Dia Mundial dels Drets del Consumidor. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l'Ajuntament d'Abrera fem mans de la informació que la Diputació de Barcelona facilita als ajuntaments per explicar els drets dels usuaris dels mitjans de transports més habituals, amb l’objectiu de contribuir a la prevenció de conflictes.

El transport ha estat un dels sectors més reclamats l’any 2017 en els serveis públics de consum de la demarcació de Barcelona. En paral·lel, també s’ha incrementat el nombre de reclamacions i consultes motivades per deficiències en la prestació dels serveis. Concretament, el transport aeri es situa sempre en els primers llocs dels sectors més reclamats a Catalunya.

Tens dubtes? L'OMIC t'ajuda!
L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) d’Abrera és un servei gratuït al que poden adreçar-se tots els ciutadans i ciutadanes d’Abrera per a realitzar qualsevol consulta i reclamació sobre temes de consum, que tinguin a veure amb productes o serveis contractats a empreses. Durant el 2017, l’OMIC va atendre un total de 219 persones i va gestionar 69 reclamacions. El servei està adherit a la Xarxa Local de Consum.

Què fem
Ajudem i informem sobre com tramitar reclamacions.
Organitzem campanyes i xerrades de sensibilització als consumidors i als venedors.
Col·laborem en inspeccions informatives de consum.
Dintre dels serveis que presta la UNAE (Federació Cívica de Consumidors i Mestresses de Casa de Catalunya) es troba el foment i difusió de l'OMIC a través d'entrevistes a l'emissora municipal de ràdio.
També tenim a disposició de tots els veïns i veïnes d'Abrera el servei d'assessorament per a clàusules bancàries abusives, un dimarts al mes. Truqueu per sol·licitar dia i hora al telf. 93 770 01 02.

Contacte
L’OMIC d’Abrera està ubicada a les dependències del Departament de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament d’Abrera, a la primera planta del Mercat Municipal (Rambla del Torrentet, 16), on s’han d’adreçar totes aquelles persones que vulguin sol·licitar cita prèvia al servei. També poden trucar al 93 770 01 02 o enviar un correu electrònic a la nova adreça habilitada: consum@ajuntamentabrera.cat.

Horari
Dimecres d' 11 a 13 h.
 i de 16.30 a 18.30 h.

Història del Dia del Consumidor
Un 15 de març de 1962, John F. Kennedy, president dels EUA, va pronunciar un discurs, davant el Congrés d'aquest país, incidint en els drets dels consumidors. Alguns anys més tard, el moviment consumidorista internacional va començar a celebrar cada 15 de març el Dia Mundial dels Drets del Consumidor per augmentar la consciència mundial sobre aquests drets, data que va quedar definitivament instaurada de forma oficial per l'ONU l'any 1983.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25