Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 20/03/2018 | 22:34 h

NOTÍCIES

  • Alumnes del Servei Local de Català d’Abrera visiten la Biblioteca Josep Roca i Bros
  • Alumnes del Servei Local de Català d’Abrera visiten la Biblioteca Josep Roca i Bros
  • Alumnes del Servei Local de Català d’Abrera visiten la Biblioteca Josep Roca i Bros

Alumnes del Servei Local de Català d’Abrera visiten la Biblioteca Josep Roca i Bros

12/3/2018

Un grup d’alumnes del nivell Bàsic 2, del Servei Local de Català d’Abrera, van fer una visita guiada a la Biblioteca Josep Roca i Bros, el 8 de març passat. L’objectiu de la sortida tenia un doble vessant: acadèmic i lucratiu.

Per una banda, està emmarcada dins la programació d’activitats complementàries que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), amb la intenció que els/les alumnes coneguin el patrimoni i els serveis culturals del municipi, i practiquin el català fora de l’aula. I, per altra banda, sortir fora de l’aula és una activitat molt recomanable en tots els àmbits, de cohesió de l’alumnat, d’integració al municipi i de pertinença a un grup social.

 

Visita guiada

A la sortida hi van participar un total de 15 alumnes, acompanyats de la mestra, Núria Valldeperas, i van comptar amb el guiatge de la directora de la Biblioteca, Míriam Claveria, que els va explicar tots els serveis de què disposen, com funcionen, els espais de l’equipament i la gran quantitat d’activitats que organitzen cada mes. També va respondre les preguntes dels alumnes sobre el funcionament de la biblioteca, l’ús d’internet, el nom i la ubicació de l’equipament, els horaris, aspectes culturals del municipi, activitats diverses, la col·lecció d’autors locals... 

 

Entre tots els alumnes, hi havia usuaris setmanals de la Biblioteca, altres que no hi van tan sovint i altres que ni tan sols tenien el carnet de biblioteca. Però a tots els va agradar molt la visita, els va ser molt profitosa i els van venir ganes d’anar-hi més sovint. Un alumne fins i tot es va fer el carnet durant la visita, i altres es van inscriure a activitats per fer en família o van agafar llibres en préstec.

 

Fruit de la col·laboració entre la Biblioteca Josep Roca i Bros i el Servei Local de Català, per tal de fomentar la lectura en català, a mitjans d’aquest mes, el grup del nivell Bàsic 2 rebrà un lot de llibres de lectura fàcil perquè puguin treballar alhora un mateix llibre.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies