Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 24/09/2018 | 23:18 h

NOTÍCIES

  • Desfibril·lador instal·lat a l'exterior del Casal d'Avis
  • Desfibril·lador instal·lat a l'exterior del Casal Social de Les Carpes de Vilalba
  • Augmentem el nombre de desfibril•ladors (DEA)

Augmentem el nombre de desfibril•ladors (DEA) amb la instal•lació de sis dispositius més a la via pública i als barris

20/2/2018

Aquest dimarts, 20 de febrer, des de l’Ajuntament d’Abrera hem iniciat la instal•lació de sis desfibril•ladors externs automàtics (DEA) més al nostre municipi per poder intervenir ràpidament en el cas que una persona pateixi una aturada cardíaca. Com a novetat, destaquem que els nous dispositius es col•loquen al carrer i també als barris d’Abrera.

Els sis desfibril·ladors nous estan ubicats a llocs ben visibles i seran senzills d’utilitzar de manera que el podrà fer servir qualsevol persona, sense necessitat de formació prèvia, tot i que tant agents de la Policia Local, com personal dels diferents equipaments municipals, seran formats en l’ús d’aquests dispositius i altres aspectes de primers auxilis. Els dispositius s’instal·laran en les següents ubicacions:

Nucli urbà: davant el Casal d’Avis (carrer Rosers)

Barri de Santa Maria de Vilalba: davant del Casal Santa Maria Vilalba (carrer Major)

Barri de Can Vilalba: davant la Masia Can Vilalba (avinguda Circumval·lació)

Barri de Sant Hilari: A una banda de l’edifici de les Regidories de Serveis Socials i Dones i Igualtat (carrer Valldoreix)
Barri de les Carpes: Casal Social Les Carpes (carrer Empordà)

Barri de Can n’Amat

Maquinària molt intuïtiva
Les característiques dels aparells DEA, que instal·larà l’empresa CardioSOS, permeten que qualsevol persona, estigui formada en el seu ús o no, pugui utilitzar-los. És una maquinària molt intuïtiva que al prémer el botó d’arrencada fa un guiatge mitjançant instruccions de veu a l’usuari. L’aparell detecta l’estat del cor de la persona que està essent atesa i en programa les descàrregues automàticament. A més, té una bateria de 4 anys i un cop per setmana realitza un autotest.

El desfibril·lador extern permetrà analitzar el ritme cardíac, identificar les arrítmies mortals que requereixen de desfibril·lació i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat. 

Millorar l’índex de supervivència
Les aturades cardíaques constitueixen un important problema de salut pública i poden afectar qualsevol persona i de forma inesperada. Davant d’aquestes situacions, l’inici precoç de la reanimació cardiopulmonar i la ràpida desfibril·lació en un màxim de 10 minuts, milloren l’índex de supervivència en més d’un 70% i d’aquí la importància de disposar de desfibril·ladors accessibles a tothom.

Tot i que qualsevol persona el pot utilitzar, des de l’Ajuntament d’Abrera, juntament amb l’empresa CardioSOS, realitzarem sessions formatives. Properament informarem de les dates previstes.

Els nous aparells es sumen als ja existents a dependències municipals com el Centre Aquàtic Municipal (CAM), la Sala Municipal, el Mercat Municipal, el Centre Polivalent i la Casa de Cultura.

 

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25