Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 10/07/2020 | 17:39 h

NOTÍCIES

  • Concurs "Tal com raja" d'ATLL
  • Concurs "Tal com raja" d'ATLL

Les escoles Ernest Lluch i Platón Sartí i l’Institut Voltrera participen al Concurs Escolar de Dibuix i Redacció “Tal com raja”

16/2/2018

Des de l’Ajuntament d’Abrera juntament amb ATLL, Concessionària de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua organitzem el concurs convocat per Aigües Ter Llobregat “Tal com raja” en el marc del seu programa educatiu “Hidrus” i amb motiu de la celebració, el proper 22 de març del Dia Mundial de l’Aigua.

L’objectiu del certamen convocat per ATLL empresa que gestiona l’abastament d’aigua en alta a les comarques de Barcelona és promoure i fomentar l’ús responsable i sostenible de l’aigua entre l’alumnat de primària i secundària. Així, els alumnes de tercer de les escoles Ernest Lluch i Platón Sartí participaran en el concurs de dibuix, i els alumnes de primer d’ESO de l’Institut Voltrera en el de redacció. Aquests últims visitaran la planta potabilitzadora d’Abrera el dimarts dia 20 de febrer.

 

Mitjançant l’elaboració d’un dibuix o d’una redacció, es pretén que els alumnes reflexionin sobre la importància de l’aigua en el desenvolupament de la vida, en la conservació del medi ambient i en el seu caràcter indispensable per la salut i el benestar de les persones, així com per al desenvolupament dels pobles i ciutats. El termini de presentació de treballs ja està obert i s’allarga fins el 28 de febrer.

 

Com s’organitza el concurs?

El Concurs Escolar “Tal com raja” estableix dues categories: el concurs de dibuix, que pretén destacar la importància de l’aigua a les nostres vides i l’ús responsable d’aquest recurs escàs de manera responsable i el tema és “L’ús de l’aigua a les llars o l’aigua a la natura”. Els treballs s’han de presentar en una cartulina DINA 4 i han d’estar fets a mà; i el concurs de redacció, on l’objectiu és conèixer d’on prové l’aigua que arriba a les aixetes i quins són els tractaments que rep l’aigua abans de ser potable. En aquest cas el tema és “Com funciona una potabilitzadora d’aigua, quins són els passos per aconseguir aigua potable que es pugui consumir a les llars i com es garanteix que sigui apte per al consum humà”. Els treballs han de tenir una extensió màxima de dos fulls DINA 4, escrits a ordinador en lletra arial 12  a doble espai.

  

La valoració de les propostes

El jurat estarà format per persones relacionades amb el món de l’aigua i el medi ambient, de l’Ajuntament d’Abrera i de l’Agència Catalana de l’Aigua, i presidit pel Director General d’Aigües Ter Llobregat. Els premis per als dos millors treballs de cadascuna de les categories són tauletes digitals per als alumnes i ordinadors portàtils per a les escoles. I el lliurament dels premis es farà en un acte que tindrà lloc el dijous 22 de març, com dèiem Dia Mundial de l’Aigua, a les escoles guanyadores. A més, es publicaran a la web d’Aigües Ter Llobregat els treballs guanyadors i les fotografies de l’acte de lliurament de premis.

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25