Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 24/09/2018 | 23:15 h

NOTÍCIES

  • Donació de roba usada a Humana

Els veïns i veïnes d'Abrera van donar més de 32 tones de roba usada a Humana l’any passat

29/1/2018

L’ONG Humana va recollir 32.933 kg de tèxtil usat a Abrera l’any 2017. La Fundació té instal•lats al nostre municipi deu contenidors, on la ciutadania hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza.

Les donacions representen un lleuger descens respecte l’any anterior (33.412 kg), tot i això confirmen la confiança de la ciutadania en un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social.

Les peces dipositades als contenidors d’Humana tenen dues destinacions: una part s’envia a la planta de classificació de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reciclatge. El 62% es prepara per a la reutilització. D’aquest percentatge, el 13% es destina a les botigues d'Humana del país i el 49% s'exporta, principalment a l’Àfrica, on és venut a preus de mercat per a generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.

El 28% de les peces donades no es poden reutilitzar i es venen a empreses de reciclatge que elaboren altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d'automoció). Un 6% es destina a valorització energètica i un 4% s'envia a un centre de tractament de residus per a productes que no es poden reutilitzar, ni reciclar ni valoritzar energèticament.

Protecció del medi ambient
La reutilització i el reciclatge de tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats per la ciutadania. Les gairebé 33 tones recollides al 2017 representen un estalvi de 104 tones de CO2 a l’atmosfera.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25