Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 25/06/2019 | 03:43 h

NOTÍCIES

  • provasirenes

Abrera participa en una nova prova de sirenes de risc químic

16/4/2012

Aquest dimarts, dia 17 d´abril, Abrera participa en una nova prova de sirenes que organitza la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat. En total es provaran 83 sirenes que se sentiran a 37 municipis, entre elles les dues sirenes d´Abrera ubicades al nucli urbà i al barri de Les Carpes.

Es tracta d´un exercici on es prova el so de les sirenes d´avís a la població en cas de risc químic instal·lades arreu de Catalunya. L´objectiu és que tothom conegui el so dels sistemes d´avís per tal que pugui reaccionar correctament en cas real.

Segons ha informat el Departament de Protecció Civil, en el cas d´Abrera la prova es farà a les 12.00h del migdia. L´alarma sonarà a través de les sirenes. Són tres senyals d´un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Aquest so indicarà l´inici de la prova. Mentre que el punt i final s´anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.

Es tracta d´una prova però, en cas d´un accident químic real, en sentir les sirenes no s´hauria de sortir al carrer fins que ho comuniquèssin les autoritats o fins que s´escoltés el senyal de fi d´alerta. Tampoc ens hauríem de quedar a l´interior dels vehicles, sinó que hauríem de refugiar-nos a l´edifici més proper. I no caldria anar a buscar els nens a l´escola.

Dilluns, 16 d´abril de 2012


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pça. Constitució 1 - informacio@ajuntamentabrera.cat - Atenció: 93 770 03 25