Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 09/07/2020 | 20:13 h

NOTÍCIES

  • mossos

Abrera acull el Dia de les Esquadres de l´ABP Martorell

14/4/2012

El Centre Polivalent d´Abrera ha acollit enguany la celebració del Dia de les Esquadres dels Mossos de l´Àrea Bàsica Policial de Martorell que comprèn els municipis d´Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. Al voltant de 150 assistents, entre Mossos d´Esquadra, representants de les Policies Locals de l´ABP, Guàrdia Civil, bombers, el SEM, representants dels ajuntaments del Baix Llobregat Nord, i veïns a títol individual han omplert l´Auditori del Centre Polivalent. També hi ha assistit el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba; i l´alcaldessa d´Abrera, Maria Soler.

Durant el decurs de la commemoració s´ha projectat un vídeo explicatiu de la tasca que fa aquest cos de seguretat autonòmic i s´han lliurat diverses felicitacions a 17 agents del cos policial i 3 ciutadans, entre ells el president i la tècnica de Creu Roja del Baix Llobregat Nord per la seva participació en la campanya anual de recollida d´aliments que s´organitza per Nadal conjuntament amb els centres educatius i el cos de Mossos.

En el torn de parlaments, el cap de l´ABP de Martorell, l´inspector Antoni Mestre, ha volgut destacar la bona predisposició al treball del cap de la policia local d´Abrera, Antonio Villalba, des que es va fer el desplegament dels Mossos a la zona, ara fa gairebé 4 anys i mig. Per la seva banda, l´alcaldessa d´Abrera, Maria Soler, que ha estat l´encarregada de cloure els parlaments, ha incidit en la importància de la proximitat d´aquest cos de seguretat cap els ciutadans.

El poeta local, José García Herrera, ha fet el parlament introductori d´aquesta celebració i  professors de l´Escola de Música d´Abrera han posat el to musical a la vetllada amb la seva actuació a l´escenari i l´interpretació de l´Himne Nacional de Catalunya que ha posat el punt i final a la celebració.

El Dia de les Esquadres és oficialment el 22 d´abril i commemora el fet que el 22 d´abril de 1982 el Govern català va acceptar la transferència dels Mossos d´Esquadra de Barcelona a la Generalitat. Amb el nom de Dia de les Esquadres es pretén potenciar el caire històric del cos, rememorant les primeres Esquadres creades a Catalunya al segle XVIII.

Dissabte, 14 d´abril de 2012


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25