Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIJOUS, 02/07/2020 | 15:31 h

NOTÍCIES

  • Xerrada de salut sobre les apnees del son

Les apnees del son centraran la propera xerrada de salut

17/11/2017

Aquest mes des de la Regidoria de Medi Ambient i Sanitat hem convidat a la Dra. Noelia Pablos Mateos, pneumòloga de l’hospital de Martorell, per a què el proper dimecres 29 de novembre ens parli sobre les apnees del son.

Apnea significa manca de respiració. L'apnea del son és una malaltia que es caracteritza per la interrupció sobtada de la respiració mentre es dorm. Se sol caracteritzar per uns roncs forts que es prolonguen de manera regular durant un temps, fins que són interromputs per un període de silenci que dura més de deu segons, en el qual es talla la respiració. Quan l'absència de fluix dura menys de deu segons, es considera una pausa respiratòria.

L'apnea obstructiva és la més comuna. En aquest trastorn no hi ha fluix aeri malgrat la realització de moviments intensos de la paret toràcica, perquè la gola i el nas no permeten el pas de l'aire, normalment per obstrucció deguda a la relaxació dels músculs que envolten la gola i la llengua.

 

La xerrada gratuïta sobre les apnees del son tindrà lloc el proper dimecres 29 de novembre de 2017 a les 18,00 hores a la Casa de Cultura (C/ Federico García Lorca, 17, Abrera)


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25