Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 20/04/2018 | 10:43 h

NOTÍCIES

  • Ordenança Civisme

Abrera aposta pel civisme i la convivència ciutadana!

13/11/2017

La segona setmana del mes de novembre va entrar en vigor l’ordenança de civisme i convivència ciutadana de la Vila d’Abrera. El Ple Municipal va aprovar de forma definitiva aquesta ordenança en la sessió ordinària del 5 d’octubre passat.

Amb aquesta ordenança volem que els ciutadans i ciutadanes del nostre municipi gaudeixin dels espais públics en condicions de seguretat i salut, i tinguin un descans adequat sense situacions de risc o perill. Amb aquesta finalitat, tècnics de l’Ajuntament d’Abrera, amb la col·laboració de la Policia Local, han desenvolupat una normativa que promou i protegeix el dret a la convivència i al civisme a Abrera.

 

Afavorir la convivència, una prioritat per l’Ajuntament
L'Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana es basa en el dret al respecte individual, col·lectiu i institucional que tenen tots els ciutadans i ciutadanes a una convivència democràtica i lliure; respectant l'àmplia diversitat dels ciutadans i ciutadanes d'Abrera. La normativa afavoreix la convivència entre tots els veïns i veïnes independentment del seu sexe, raça, orientació sexual, creences ideologies, etc.

 

Reeducar en la convivència, base del futur

L’ordenança va acompanyada d'un reglament de prestacions substitutòries. Així, les sancions per actes incívics es podran substituir per la realització de treballs i col·laboracions en el nostre municipi. D’aquesta manera apostem per la reeducació en un tarannà de convivència amb respecte a tota la ciutadania.

 

Aquesta normativa permetrà que algun acte incívic que puguin donar-se esporàdicament no canviï la nostra identitat de municipi, on el respecte i la convivència és sempre l'habitual. Tenim un poble àmpliament cívic i respectuós!

 

L’ordenança es va aprovar definitivament amb els vots favorables de PSC, ERC, CiU; l’abstenció d’AdA, PP, C’s; i el vot en contra d’Abrera en Comú.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies