Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMARTS, 20/03/2018 | 22:34 h

NOTÍCIES

  • Seguretat alimentària

Participa a la sessió informativa sobre seguretat alimentària!

10/11/2017

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica, Consum, Comerç i Turisme, i la Regidoria de Salut, s’ha organitzat una sessió formativa sobre seguretat alimentària dirigida a persones inscrites al Servei Local d’Ocupació d’Abrera i a comerços/empreses d’alimentació, bars i restaurants locals.

La sessió està prevista pel dimecres 22 de novembre de 15 h a 19 h i es realitzarà al Departament de Promoció Econòmica, a la 1ª planta del Mercat Municipal, rambla del Torrentet, 16.

 

Es consideren manipuladors d'aliments totes aquelles persones que, per raó de la seva activitat laboral, tenen contacte directe amb els aliments durant la seva preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei.


Els manipuladors d'aliments hauran de:

Complir les normes d'higiene pel que fa a actituds, hàbits i comportament.

Conèixer i complir les instruccions de treball establertes per l'empresa per a garantir la seguretat i salubritat dels aliments.

Mantenir un grau elevat d'higiene personal, portar una vestimenta neta i d'ús exclusiu i utilitzar, quan procedeixi, roba protectora cobrecap i calçat adequat.


El document conegut com a carnet de manipulador d'aliments ja no és vigent ni obligatori. Aquest requisit administratiu va ser suprimit l'any 2000 i des d'aleshores són les empreses alimentàries les que han de vetllar pel manteniment de les normes d'higiene i han de garantir que el seu personal rebi la formació suficient i les instruccions necessàries.


No obstant això, continua sent indispensable una bona formació en higiene i innocuïtat dels aliments. Els establiments alimentaris han de disposar d'un pla de formació i capacitació del personal en seguretat alimentària. Aquest pla és un dels prerequisits que ha de desenvolupar l'establiment dintre del seu sistema d'autocontrols.

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies