Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DILLUNS, 03/08/2020 | 20:26 h

NOTÍCIES

  • Llaç Rosa

19 d’octubre, Dia Mundial del Càncer de Mama

19/10/2017

La importància de la detecció precoç del càncer de mama mitjançant l’ús de la mamografia i altres tècniques és fonamental, ja que canvien el pronòstic de la malaltia i depenen les possibilitats de cura.

La dona ha d’aprendre a conèixer bé el seu cos i així descartar qualsevol signe d’alarma. Els especialistes recomanen a totes les dones més grans de 20 anys que es facin una autoexploració mamària mensualment. Després dels 25 anys el millor és l’exploració mamària anual realitzada pels metges i a partir dels 40 anys és convenient una mamografia periòdica.

El Codi europeu contra el càncer proposa una sèrie d’actuacions per a la prevenció del càncer com la lactància materna, reduir el consum d’alcohol i evitar el consum de qualsevol tipus de tabac. Practicar activitat física regularment. Mantenir-se en un pes saludable. Seguir una dieta equilibrada.

El risc de patir càncer de mama augmenta amb l’edat: la majoria de casos se solen donar per sobre dels 50 anys. Des d’inicis del 2016, a Catalunya, s’han diagnosticat un total de 4.687 nous casos de dones amb càncer de mama. És el tumor més diagnosticat en aquest sexe, i representa el 28% de tots els tumors malignes. Des de 1994, la incidència d’aquest tumor es manté estable després d’uns anys d’augment sostingut.

La taxa de mortalitat de càncer de mama a Catalunya és de 12,1 defuncions per cada 100.000 dones. S’ha de remarcar, però, que la mortalitat per aquest tumor disminueix des de 1994 a un ritme del 2,6% cada any. Aquesta evolució favorable és fruit de les millores terapèutiques i dels programes de detecció precoç. La taxa de mortalitat a Catalunya és més baixa que a la resta de països europeus.

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25