Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIVENDRES, 06/12/2019 | 09:48 h

NOTÍCIES

  • Foc

Posem en funcionament el sistema d’autorització de cremes agrícoles

13/9/2017

Des de l’Ajuntament d’Abrera posem en funcionament enguany el sistema d’autorització de cremes agrícoles conegut com a “cremes col•lectives”. Això vol dir que les persones interessades a realitzar una crema de restes agrícola (sistema orientat a professionals del camp) podran adreçar-se a l’ajuntament per tal de sol•licitar el permís especial, que es concedirà al moment.

Fins ara, els períodes en que es podia fer una comunicació de crema a l’ajuntament eren entre els 15 d’octubre i fins al 15 de març de l’any següent. La novetat és que, amb el sistema de cremes col·lectives, a partir del proper 16 de setembre i fins al 14 d’octubre i també per primavera, entre el 16 de març i el 15 de juny, els interessats també es podran adreçar a l’ajuntament d’Abrera per tal de tramitar un permís especial que concedeix la Generalitat de Catalunya i que és exclusivament per a cremes de restes agrícoles (queden exclosos focs recreatius com costellades, calçotades, crema de marges, crema de canyes, restes de jardineria, etc.).

Aquest sistema però, queda suspès en cas d’activació del pla alfa al nivell 2 o superior i sota condicions climàtiques que ho contraindiquin. Com que la Generalitat avisa de la suspensió als usuaris via telèfon mòbil, serà obligatori presentar un numero de telèfon mòbil quan es vingui a l’ajuntament a tramitar aquest permís.

 

A més, tots els demandants del permís hauràn d’acomplir les següents condicions:  

El lloc de la crema estarà net de vegetació en un perímetre de 3 metres al voltant del foc.
S'han de fer piles petites ( volum màxim de 2 metres cúbics ) i encendre'n una darrera l'altra, no simultàniament

No es podran fer les cremes a menys de 25 metres de la zona forestal, excepte si es disposa d'un mínim de 30 litres d'aigua ( 2 motxilles extintores) a peu de la crema; en aquest cas, la distància a terreny forestal serà d'un mínim de 15 metres.

L'activitat s'ha de fer exclusivament els dies i hores esmentades en l’autorització. Els dies autoritzables per a les cremes col·lectives són tots menys els diumenges i festius a Catalunya.

L'activitat només es podrà començar amb vent encalmat. Amb una velocitat del vent superior a 10km/h. l'activitat s'haurà d'aturar.

Aquesta autorització no és vàlida per a la crema de marges, canyars, rases, restes de jardineria, calçotades i crema de residus. Tampoc és vàlida per a l'eliminació de restes procedents d'arrencades agrícoles ( vinya, fruiters, oliveres, etc.) ni per les restes de rompudes forestals. En aquests casos caldrà tramitar una autorització individual a les oficines del DAAM.

Cal apagar les brases un cop acabada l'activitat i assegurar el perímetre al voltant de la pila que es crema.

L'autorització quedarà suspesa en cas d'activació del pla alfa al nivell 2 o superior.

Els agents rurals podran establir in situ mesures complementàries per tal de millorar la seguretat, així com aturar les cremes quan les condicions meteorològiques aixi ho aconsellin.

Les flames no poden superar els 3 metres d'alçada.

Més informació al Departament de Territori i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Abrera (Av. Lluís Companys, 8, entresòl), de dilluns a divendres no festius, de les 9 a les 14 hores i els dimecres a la tarda de 16.30 a 19 hores.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25