Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 03/06/2020 | 05:02 h

NOTÍCIES

  • Escola

1.238 alumnes comencen a Abrera el curs 2017-2018 a les tres escoles d’educació infantil i primària i 339 als centres municipals

12/9/2017

Les escoles Josefina Ibáñez, Ernest Lluch i Francesc Platón Sartí han iniciat aquest dimarts, 12 de setembre, un nou curs escolar. Un total de 1.238 alumnes d’educació infantil i primària han tornat a les aules per començar el curs 2017-2018 a Abrera. 339 alumnes inicien avui el curs a l'Escola Bressol Món Petit, Aula d’adults i Escola Municipal de Música.

Novetats
A l’Escola Josefina Ibáñez, amb 235 alumnes, la novetat més destacada és l’entrada relaxada a infantil, activitat nova en la qual estan molt implicades les famílies. Aquestes, quan porten al seu fill a l’escola, poden quedar-se una estona a les aules i així acompanyar-lo sense presses. Les entrades relaxades s’entenen com un espai d’intercanvi i de diàleg, per crear vincles i fomentar la confiança per començar bé el dia.

L’Escola Josefina Ibáñez inicia també un projecte de llengües, després de tres anys de formació de tot el claustre. Això ha implicat l’eliminació dels llibres de castellà i català a cicle mitjà.

 

Escola Bressol
Aquest nou curs, amb 114 infants, l’Escola Bressol Món Petit d’Abrera presenta noves iniciatives com el projecte pati, que entén el pati com un espai d’oportunitats educatives ja que és un espai privilegiat i amb moltes més possibilitats. Per això, recentment, les educadores han fet una formació i han començat a treballar el pati que volen: un pati amb jardí, amb una zona de contes, amb un espai chill-out pels més petits, amb un espai de joc simbòlic… Per a fer-ho possible, des de l’Ajuntament d’Abrera tenim previst ampliar el pati en els propers mesos.

Un altra projecte de l’Escola Bressol Món Petit d’Abrera és el d’entrades relaxades al matí: a primera hora, les famílies, sense presses, acompanyen l’infant a l’aula i poden estar-hi una estona. Així, poden conèixer què es fa al centre, dir què els preocupa… Les entrades relaxades s’entenen com un espai d’intercanvi i de diàleg, per crear vincles i fomentar la confiança per començar bé el dia.

 

Aula d’Adults
Amb uns 50 alumnes, l’Aula d’Adults Municipal manté l’oferta del curs passat (Formació bàsica 1, Formació bàsica 2, Cultura general, Taller de castellà). Inclusió de sessions formatives i xerrades sobre: arts escèniques, literàries, plàstiques, i visuals. Tecnologies de la informació i comunicació: descoberta de l’ordinador, escriure en un processador de textos i guardar els documents, inserir imatges, obrir un correu electrònic, navegar per internet, utilitzar el telèfon mòbil...

 

Escola de música
L’Escola Municipal de Música comença el curs 2017-2018 amb 175 alumnes, xifra a la qual no s'havia arribat mai fins al moment. L'interès dels vilatans torna a  créixer per segon any consecutiu, especialment en el sector d'alumnes d'edat infantil i juvenil, deixant l'escola pràcticament plena.

L'escola ofereix cursos de música a partir dels 3 anys (P3), novetat incorporada ja el curs passat, i per a alumnes de totes les edats, amb un grup important d'adults (uns 35) i també gent gran (uns 15). 

Des de ja fa uns 7 anys l'escola ofereix música per a P3, P4 i P5 a les escoles d'Abrera com a activitat extraescolar i aquest curs, en concret, disposarà d'un grup a l’Escola Josefina Ibáñez i un a l'Escola Ernest Lluch. 

 

Manteniment i conservació d’edificis

Per l’inici d’aquest curs 2017-2018, des de l’Ajuntament d’Abrera hem posat a punt els centres educatius del nostre municipi amb tasques de neteja, petites reparacions i reposició de sauló.

A l’Escola Bressol Municipal hem pintat la façana i diferents espais de l’interior. A l’Escola Ernest Lluch hem pintat les parets de les dues escales i diferents aules i hem col·locat sis bancs al pati. I a l’Escola Platón i Sartí hem col·locat sis bancs al pati i es preveuen pintar diferents espais durant el nou curs escolar.

 

Programes i projectes educatius

Aquest curs 2017-2018, els centres educatius treballaran en els projectes Abrera Educa (programa activitats educatives); Educ@entorn (aplicatiu informàtic per donar suport a la gestió de l’oferta educativa); projecte de diversificació curricular Connecta’t! Projecte Educatiu d’Abrera (PeA) i projecte de suport a les competències lingüístiques Lletra a lletra fem municipi.

 

Transport escolar
Un curs més des de l’Ajuntament d’Abrera subvencionem juntament amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat el transport escolar pels nens i nenes dels barris del nostre municipi. Enguany, hi ha 4 autocars pels alumnes de l’Escola Francesc Platón i Sartí.

 

Subvenció de llibres de text, ordenador/tauleta...
Des de l’Ajuntament d’Abrera subvencionem un any més els llibres de text/material autoeditat, l’ordinador/tauleta digital i els continguts educatius digitals, per tal d’ajudar les famílies en la formació dels nens i joves.
Les famílies que van demanar la subvenció a través de les AMPA ja l’hn rebut. I el proper dilluns, 18 de setembre, obrirem la convocatòria per obtenir la subvenció a través de l’Ajuntament. Aquesta es podrà sol·licitar fins el dimarts, 31 d’octubre.

 

Consell Escolar Municipal
El proper mes d’octubre es convocarà un plenari del Consell Escolar Municipal.

 

Des de l’Ajuntament d’Abrera desitgem a tots els alumnes un bon inici de curs!

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25