Escut Ajuntament d'Abrera
Escut Ajuntament d'Abrera
DIMECRES, 08/07/2020 | 10:01 h

NOTÍCIES

  • Municipis i Generalitat reclamem al Ministeri de Foment que acceleri les obres de la B-40
  • Municipis i Generalitat reclamem al Ministeri de Foment que acceleri les obres de la B-40
  • Municipis i Generalitat reclamem al Ministeri de Foment que acceleri les obres de la B-40

Municipis i Generalitat reclamem al Ministeri de Foment que defineixi la finalització de les obres de la B-40

6/9/2017

Els alcaldes i alcaldesses d’Abrera, Jesús Naharro; Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon; Terrassa, Jordi Ballart; i Viladecavalls, Cesca Berenguer, s’han reunit amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a la seu del Departament de Territori a Barcelona per demanar al Ministeri de Foment l’acceleració de les obres de la B-40 i la concreció dels enllaços en les vies existents.

Els representants municipals i el Govern de la Generalitat han posat de relleu que completar aquesta infraestructura és un factor estratègic per a les comunicacions en aquest àmbit territorial, en especial pel que fa a la competitivitat de les empreses.

L'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, ha destacat la importància d'integrar un projecte sostenible i respectuós per finalitzar aquesta obra.

 

L’autovia B-40 està executada des de 2010 en dos trams, el tram que passa per Abrera i Viladecavalls-Terrassa, però falta el tram central, la connexió Abrera-Viladecavalls. Aquest tram, que té sis quilòmetres, està en execució des de l’any 2009, amb períodes d’aturada fins que finalment es va reprendre el 2016.

Es calcula que l’obra finalitzarà l’any 2020, de manera que hauran calgut 14 anys per acabar els 14 quilòmetres entre Abrera i Terrassa. 

Des d'Abrera demanem que la Generalitat i el Ministeri de Foment plategin un document únic de treball que defineixi un projecte integrat en el medi ambient i que respecti el creixement en el nostre municipi.

 

Beneficis per les empreses
Un estudi elaborat per l’Institut Cerdà per encàrrec de la Diputació de Barcelona i la patronal vallesana CECOT quantifica els beneficis que aportaria per a l’economia i les empreses la finalització i explotació del tram Abrera-Terrassa. L’estalvi intern de les empreses seria de sis milions d’euros anuals i l’estalvi en l’àmbit de la mobilitat, de 24 milions anuals. En termes de sostenibilitat, s’evitaria l’emissió de 6.700 tones anuals de CO2 i l’impacte macroeconòmic s’ha xifrat en 252 milions.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA , Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25